Τα μάτια του κόσμου, πιλοτικά στα Κύθηρα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Για τα Μάτια του Κόσμου” παρουσιάστηκε πιλοτικά στα Κύθηρα στις 18-20 Δεκεμβρίου 2017, στο πλαίσιο του Αστρονομικού Τριημέρου που οργανώθηκε στο νησί, από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Δήμο Κυθήρων.

Η δράση αυτή εντάσεται στο πλαίσο των δραστηριοτήτων του ελληνικού δικτύου CAN-HelP , μέλους του Copernicus Academy, που προωθεί το πρόγραμμα Copernicus στην Ελλάδα.

Κατά την διάρκεια αυτού του τριημέρου, οι μαθητές του γυμνασίου και λυκείου Κυθήρων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν, το νέο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα που εισάγει τους μαθητές στον κόσμο των τεχνητών δορυφόρων και της παρακολούθησης της γης από το διάστημα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ενθουσίασε μαθητές και εκπαιδευτικούς και κατέδειξε τόσο το τεράστιο ενδιαφέρον, όσο και το κενό ενημέρωσης  επί του θέματος.

Μετά το τέλος του εκπαιδευτικού τριημέρου, ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός Τσιρίγο FM παρέλαβε την σκυτάλη της ενημέρωσης του τοπικού πληθυσμού, προσφέροντας  μια γεύση των δράσεων και σε όσουν δεν είχαν την ευκαρία να τις παρακολουθήσουν από κοντά.

 

Posted in Εκπαιδευτικά.