Οι εκπαιδευτικές δράσεις του LACAE την «Ημέρα Ανοικτών Πυλών του ΕΚΠΑ»

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο πλαίσιο του εορτασμού των 180 χρόνων από τη δημιουργία του, άνοιξε τις πύλες του σε μαθητές/τριες  γυμνασίων και λυκείων, δίνοντας τους την ευκαιρία να γνωρίσουν τους πανεπιστημιακούς χώρους  και να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες κάθε σχολής ή τμήματος.

Το LACAE αγκάλιασε αυτή την πρωτοβουλία του πανεπιστημίου, προσφέροντας στους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων της Αττικής που μας επισκέφτηκαν, την ευκαιρία να αντιληφθούν το ρόλο του μετεωρολόγου, πραγματοποιώντας δύο δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, με τη χρήση υπηρεσιακού ψυχρόμετρου August και ανατρέχοντας σε ειδικό πίνακα, υπολόγισαν τη σχετική υγρασία του χώρου ενώ, με τη χρήση μετεωρολογικού χάρτη πιέσεων, κατάφεραν να προβλέψουν τον καιρό της επόμενης μέρας!

Τέλος, η εκπαιδευτική δράση του εργαστηρίου μας έκλεισε με τη διεξαγωγή πλήθους μετεωρολογικών πειραμάτων από τους ίδιους τους μαθητές, οι οποίοι πήραν μια πρόγευση των  δύο νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας (Δες: Δράσεις για Σχολεία). Συγκεκριμένα, οι μαθητές δημιούργησαν υδροσίφωνα σε μπουκάλι, εξαφάνισαν ποτήρια με τις απάτες του φωτός, έσβησαν φλόγες με αέριο, άναψαν λάμπες και δημιούργησαν νέφη μέσα στην αίθουσα! Ταυτόχρονα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλες τις σύγχρονες εξελίξεις σχετικά με τους τεχνητούς δορυφόρους και την παρακολούθηση της Γης από το διάστημα.

Ευχαριστούμε τους μαθητές και συνοδούς εκπαιδευτικούς για την ενθουσιώδη συμμετοχή τους .

 

Posted in Εκδηλώσεις, Εκπαιδευτικά, Νέα εργαστηρίου.