Το κλείσιμο των σχολείων λόγω Covid-19 έδωσε την ευκαιρία στο εργαστήριό μας να παρουσιάσει για πρώτη φορά στην δημόσια τηλεόραση, τρόπους ενσωμάτωσης και αξιοποίησης των προϊόντων της δορυφορικής παρακολούθησης της γης στα μαθήματα του Δημοτικού σχολείου.
Συγκεκριμένα, με όχημα το μάθημα της Γεωγραφίας της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού (κεφάλαια: Ατμόσφαιρα, Φυσικές Καταστροφές, Έρημοι), η υποψήφια διδάκτορας του εργαστηρίου μας, Γιώτα Ασημακοπούλου, παρουσίασε τρόπους αξιοποίησης των δορυφορικών εικόνων και των εργαλείων που προσφέρει ελεύθερα και δωρεάν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα δορυφορικής παρακολούθησης της γης Copernicus (https://www.copernicus.eu/el)!
Στα μαθήματα αυτά αξιοποιήθηκε ταυτόχρονα και εκπαιδευτικό υλικό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και συγκεκριμένα του προγράμματος Teach with Space (https://www.esa.int/Education/Teachers_Corner/Primary_classroom_resources).
Τα σχετικά τηλεμαθήματα του προγράμματος “μαθαίνουμε στο σπίτι” είναι διαθέσιμα στους ακόλουθους συνδέσμους, καθώς και στην ιστοσελίδα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης και του WebTV της ΕΡΤ.
- Ατμόσφαιρα: https://youtu.be/7qhnPsoz_-M
- Φυσικές Καταστροφές: https://youtu.be/YMcyHmJKISI
- Έρημοι: https://youtu.be/dv1OZRRxPps
- Σεισμοί και Ηφαίστεια: https://youtu.be/l4YmvjiL-fw