Καιρός για Πειραματισμούς

 

 

Το πρόγραμμα καλύπτει όλο το εύρος των φαινομένων της Επιστήμης της Μετεωρολογίας – Κλιματολογίας με την υποστήριξη εντυπωσιακών πειραμάτων και δραστηριοτήτων. Οι μαθητές ενθουσιάζονται, προβληματίζονται και οδηγούνται βιωματικά στην ανακάλυψη των φυσικών νόμων που διέπουν τα μετεωρολογικά φαινόμενα.

Όλες οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες πραγματοποιούνται από έμπειρους επιστήμονες κλιματολογίας με εκπαιδευτική κατάρτιση.

Διάρκεια προγράμματος: 90΄ ή 2 διδακτικές ώρες

Τόπος Διεξαγωγής: Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, ΕΚΠΑ, Ζωγράφου, 15784, Αθήνα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:  6977607668, 210 7274806

E-mail Υπευθύνου:  ableta@geol.uoa.gr  (Δρ. Αναστασία Μπλέτα )

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ
 Οι μικροί μαθητές μέσα από ένα επιστημονικό παραμύθι ταξιδεύουν στο κόσμο των φυσικών φαινομένων προκειμένου να βρουν το τέλος της ιστορίας μας. Τα παιδιά παρακολουθούν μια ιστορία και βρίσκονται αντιμέτωποι με προβλήματα που συνδέονται με φυσικά, μετεωρολογικά φαινόμενα. Έτσι, όλοι οι μαθητές κάνουν υποθέσεις, δοκιμάζουν, εκτελούν επιστημονικά πειράματα, βγάζουν συμπεράσματα και διατυπώνουν τους κανόνες της Επιστήμης.


 
ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ 
 Οι μαθητές με τη παρατήρηση των καιρικών φαινομένων που «ζωντανεύουν» μέσα στην αίθουσα, μπορούν να αντιληφθούν τις φυσικές διεργασίες που τα διέπουν. Οι καιρικές συνθήκες εναλλάσσονται και στην αίθουσα εμφανίζονται έντονα φαινόμενα όπως πυκνά σύννεφα, βροχή, κεραυνοί, αστραπές, τυφώνες, αλλά πάντα στο τέλος επικρατεί λιακάδα!

Στο τέλος της παρουσίασης οι μαθητές καλούνται να φτιάξουν διαφορετικά είδη νεφών, να παίξουν το παιχνίδι αναγνώρισής τους και προσπαθούν να γλιτώσουν από το μάτι του τυφώνα μέσα από το «μετεο-λαβύρινθο».