Το LACAE στο Athens science festival 2017

Διαμορφώνοντας το μέλλον μας» είναι το θέμα φέτος στο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας της Αθήνας, Athens Science Festival, για το 2017.

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, το LACAE θα συμμετάσχει στην εκδήλωση της Τεχνόπολης  του Δήμου Αθηναίων από τις 29 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2017.  Θα μας βρείτε εκεί Τετάρτη έως Παρασκευή, από τις 09:00 έως τις 14:00 και το Σαββατοκύριακο από τις 11:00 έως τις 16:00.

Η επιστημονική ομάδα του LACAE έχει ετοιμάσει μία σειρά ποικίλων και πρωτότυπων δράσεων. Θα φτιάξουμε ανεμοστρόβιλο σε μπουκάλι, θα φουσκώσουμε μπαλόνια χωρίς να κουραστούμε και θα φτιάξουμε τα δικά μας σύννεφα. Ακόμα θα σας δοθεί η ευκαιρία να γίνεται οι μετεωρολόγοι της επόμενης μέρας διαβάζοντας την πρόγνωση του καιρού! Φυσικά θα παίξουμε και πολλά μετεω-παιχνίδια όπου ο καιρός καθορίζει τον νικητή!

Οι επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τους δορυφόρους, την τηλεπισκόπηση της γης  και τις επιπτώσεις που αυτές οι τεχνολογίες έχουν στη ζωή μας, θα έχουν την ευκαιρία να βρουν απαντήσεις στα ερωρήματά τους και ν’ ανακαλύψουν τι προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος Copernicus στους ευρωπαίους πολίτες.  Άνθρωποι του LACAE, μέλη του CAN-HELP (Copernicus Academy Network of Hellenic Partners), θα παρουσιάσουν  το πώς οι δορυφόροι του Κοπέρνικου, οι Sentinels (Φρουροί), παρέχοντας ελεύθερα και ανοικτά δεδομένα και υπηρεσίες, βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας.

Σας περιμένουμε για να παίξουμε, να μάθουμε  και να γνωριστούμε!

 

Posted in Εκδηλώσεις, Εκπαιδευτικά, Νέα εργαστηρίου.