Το LACAE στη Βραδιά του Ερευνητή

Η «Βραδιά του Ερευνητή» είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της έρευνας. Διοργανώνεται κάθε χρόνο, την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη, σε εκατοντάδες πόλεις της Ευρώπης ταυτόχρονα.

Οι φετινές κεντρικές εκδηλώσεις της Αθήνας που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, φιλοξενούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Το LACAE συμμετέχει στις εκδηλώσεις με 2 προγράμματα για το κοινό:

  • «Μετεωρολόγοι εν δράσει»  και,
  • «Meet Copernicus – Europe’s eyes on earth».

Στο πρώτο πρόγραμμα ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να λάβει μέρος σε διαδραστικά πειράματα μετεωρολογίας – κλιματολογίας, να κατανοήσει τη λειτουργία του επιστημονικού εξοπλισμού που χρησιμοποιείται στην έρευνα και να παίξει μετεω-παιχνίδια.

Στο δεύτερο πρόγραμμα, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το Copernicus, το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παρακολούθηση της Γης από το διάστημα.  Θα γνωρίσει τους Sentinels, τους δορυφόρους-φρουρούς του προγράμματος, καθώς και τις υπηρεσίες που προφέρει προς τους Ευρωπαίους πολίτες. Τέλος, θα μάθει για τη συνεισφορά του προγράμματος Copernicus στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής, των Κυθήρων και της Ζακύνθου καθώς και του θανατηφόρου σεισμού της Χίου.

Το LACAE  είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του δικτύου Copernicus Academy και έχει αναλάβει το ρόλο του πρεσβευτή του προγράμματος Copernicus στην Ελλάδα.

Μη χάσεις την ευκαιρία να γνωρίσεις τη μαγεία της έρευνας με το LACAE!

 

 

 

Posted in Εκδηλώσεις, Νέα εργαστηρίου.