Τα σχολεία του Αγίου Νικολάου Κρήτης, ανακαλύπτουν πρώτα το πρόγραμμα δορυφορικής τηλεπισκόπησης της γης Copernicus

Οι συνεργάτες του LACAE βρέθηκαν στα τέλη Απριλίου, στην πανέμορφη πόλη του Αγίου Νικολάου Κρήτης, προκειμένου να δοκιμάσουν σε συνθήκες σχολικής τάξης και να αξιολογήσουν το νέο πρωτότυπο, εκπαιδευτικό πρόγραμμα του εργαστηρίου που διαπραγματεύεται το θέμα της δορυφορικής τηλεπισκόπησης της γης και ενημερώνει για το πρόγραμμα Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσιάσεις, ελκυστικά βίντεο και προσομοιώσεις, διαδραστικά παιχνίδια γνώσης και δορυφορικές εικόνες ακραίων περιβαλλοντικών γεγονότων στην Ελλάδα. Το υλικό προετοιμάστηκε προσεκτικά  με γνώμονα το γνωσιακό επίπεδο, τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών και παρουσιάστηκε από τους συνεργάτες του εργαστηρίου Γιώτα Ασημακοπούλου και Φράνσις Ιωάννα Σοφίου, υπό την επιστημονική επίβλεψη του καθηγητή  Παναγιώτη Νάστου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σημείωσε μεγάλη επιτυχία και τόσο οι μαθητές όσο και οι δάσκαλοι έδειξαν μεγάλη δίψα και ενθουσιασμό για το θέμα. Λάβαμε πολύτιμη ανατροφοδότηση και σκοπεύουμε να βελτιστοποιήσουμε το εκπαιδευτικό υλικό και τις μεθόδους μας με βάση τα εποικοδομητικά σχόλια που συλλέξαμε.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους διευθυντές/ντριες  του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου (κα Κλώντζα Ευγενία και κα Καφετζάκη Καλλιόπη) καθώς και τον κ. Κωνσταντίνο Κοκκίνη, υπεύθυνο εκπαιδευτικών θεμάτων του Δήμου Αγίου Νικολάου. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους μαθητές των Ε΄και ΣΤ΄τάξεων και των δύο δημοτικών σχολείων,  για τον ενθουσιασμό που έδειξαν κατά τη διάρκεια αυτού του προγράμματος.

 

 

Posted in Εκπαιδευτικά.